Watertreadmill

Watertreadmill


I en water treadmill tränar hunden framförallt upp sin muskulatur, detta på ett löpband i vatten. Det är en skonsam och effektiv träning. Rörelse i vatten ger minimal belastning på lederna. Samtidigt ger vattnets motstånd en avsevärt ökad träningseffekt.


Några möjliga användningsområden:


  • postoperativ rehabilitering
  • vid skador och sjukdomar i muskler, ligament och skelett
  • Rörlighetsträning för hundar med artros eller andra ledproblem
  • träning för överviktiga hundar
  • uthållighets- och styrketräning för tjänste- och tävlingshundar
  • Motion och styrketräning för alla sorters hundar


Ett pass i Water-Walkern är bra för de flesta hundar. Vattnet är varmt, +25 °C och utan kemikalier

Det gäller oavsett om hunden behöver träning, friskvård eller minska i vikt. Passet ger även skonsam träning för den dräktiga tiken, för den gamla hunden och nödvändig rehabilitering efter skada och/eller kirurgi.

Water-Walker gör det möjligt för djur att träna muskler, senor, ligament och leder i ben på ett skonsamt sätt, både i ett friskvårdande syfte och som behandling efter skador och/eller kirurgi. Styrka och rörlighet i hundens extremiteter förbättras snabbt. Hunden kommer lätt ner i Water-Walker via en ramp och hundens rörelser i vattnet kan lätt övervakas från alla håll genom glaset.

När hunden använder Water-Walker tränar den på flera saker samtidigt. Hunden går då ofta med överdrivna rörelser – nya muskelgrupper engageras, det krävs extra balans på löpbandet, den kan bära vikt på onda lemmar bättre och Water-Walker underlättar både neuromuskulär rehabilitering och förmåga. Viskositeten i vattnet ger musklerna motstånd – hunden får en fenomenal styrke- och uthållighetsträning.

Träningspassen leds alltid av hundfysioterapeut.
All träning är individ anpassad efter just din hunds behov.

Att låta din hund förbättra sina rörelser, balans och styrka med hjälp av ett vattenlöpband (water treadmill) är en modern hundfysioterapeutisk metod som redan efter några gånger ger resultat.


Vid bokning


Om man inte kan komma så måste man avboka 4 h innan bokad tid.